Chiftele cu țelină și morcov
Când vorbim despre chiftele, ne vine în minte în primul rând carne tocată. Dar mie îmi plac noutățile mai ales în bucătărie și câteodată fac...
https://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/05/chiftele-cu-telina-si-morcov.html
Când vorbim despre chiftele, ne vine în minte în primul rând carne tocată. Dar mie îmi plac noutățile mai ales în bucătărie și câteodată fac un fel de chiftele fără carne. Sunt niște chiftele ușoare, bune și pot fi mâncate ca antreu, fel principal sau garnitură la mâncărurile cu carne sau pește sau fripturi.
ce ne trebuie:
1 țelină mică
2 morcovi
1 ou
3-4 căței de usturoi
sare, piper
pentru prăjit 4-5 linguri ulei
cum procedăm:
Păi toată lumea ar începe prin a curăța legumele. Așa facem și noi, ca să nu venim în contradicție cu regulile nescrise ale bucătăriei. Deci curățăm legumele și le dăm prin răzătoare pe partea mai măruntă. Eu folosesc numai morcov și țelină căci așa vor prințișorii, dar se pot adăuga și cartofi, dovlecei, ceapă șmd, după gustul și dotarea fiecăruia.
Curățăm și usturoiul și îl zdrobim bine cu puțină sare până iese apa din el. Îl punem peste legumele rase, adăugăm oul (fără coajă bineînțeles), sarea și piperul și amestecăm totul. Dacă aveți prin casă mărar sau pătrunjel puteți pune dacă nu, treceți cu vederea ca mine.
Și așa într-o grabă am terminat de făcut amestecul.
Încălzim acum uleiul într-o tigaie și începem să formăm chiftele și să le trimitem la prăjit. Nu este nevoie să le dăm prin ou sau făină, ne umezim doar mâinile cu apă rece și atât. Le prăjim frumos pe ambele părți și după prăjire le depozităm într-un vas cât mai departe de ochii curioșilor ca să rămână cel puțin câteva să punem pe masă.
ce ne trebuie:
1 țelină mică
2 morcovi
1 ou
3-4 căței de usturoi
sare, piper
pentru prăjit 4-5 linguri ulei
cum procedăm:
Păi toată lumea ar începe prin a curăța legumele. Așa facem și noi, ca să nu venim în contradicție cu regulile nescrise ale bucătăriei. Deci curățăm legumele și le dăm prin răzătoare pe partea mai măruntă. Eu folosesc numai morcov și țelină căci așa vor prințișorii, dar se pot adăuga și cartofi, dovlecei, ceapă șmd, după gustul și dotarea fiecăruia.
Curățăm și usturoiul și îl zdrobim bine cu puțină sare până iese apa din el. Îl punem peste legumele rase, adăugăm oul (fără coajă bineînțeles), sarea și piperul și amestecăm totul. Dacă aveți prin casă mărar sau pătrunjel puteți pune dacă nu, treceți cu vederea ca mine.
Și așa într-o grabă am terminat de făcut amestecul.
Încălzim acum uleiul într-o tigaie și începem să formăm chiftele și să le trimitem la prăjit. Nu este nevoie să le dăm prin ou sau făină, ne umezim doar mâinile cu apă rece și atât. Le prăjim frumos pe ambele părți și după prăjire le depozităm într-un vas cât mai departe de ochii curioșilor ca să rămână cel puțin câteva să punem pe masă.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.