Loading...

Salată boeuf

Salata boeuf este salata care înnobilează mesele festive ale majorităților dintre noi. Chiar dacă prepararea ei cere un pic mai multă străda...

Salata boeuf este salata care înnobilează mesele festive ale majorităților dintre noi. Chiar dacă prepararea ei cere un pic mai multă strădanie decât alte feluri de mâncare, nu ne lenevim cănd este vorba despre un meniu bine pus la punct. 

ce se folosește în general:

6-7 cartofi 
2 morcovi
5-6 castraveți acrii
2-3 linguri mazăre (din conservă)
1 piept de pui (sau o bucată de mușchi de vită sau porc)
4-5 linguri maioneză
sare, piper

cum se face:

Acestea sunt ingredientele de bază ale salatei boeuf clasice. Dacă ne gândim proporțional, cantitatea de cartofi fierți este aproximativ egală cu cantitatea de morcovi, mazăre și castraveți acrii. Depinde de gustul fiecăruia să adauge sau să scadă câte ceva.
Cartofii, morcovii și carnea se curăță și se fierb separat în apă cu sare datorită timpurilor de fierbere diferite. După răcire se taie fiecare în parte în cubulețe de mărimea unui bob de mazăre. 
Se pun într-un castron mai măricel și se amestecă cu sare, piper și maioneză cât să se lege între ele. În salata boeuf se mai pot adăuga măsline fără sâmburi, țelină rasă, ouă fierte, pătrunjel, muștar. . .
Când sunteți satisfăcuți de gustul obținut, o transferați pe un platou și o nivelați frumușel cu lama unui cuțit. Ornarea o face fiecare cum se pricepe după ce acoperiți salata cu un strat suplimentar de maioneză.
 Și munca ne va fi răsplătită cu un platou frumos cu salată boeuf, salată rusească sau americană (cum doriți să-i spuneți).

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts