CASTANE FIERTE SAU COAPTE
In lunile de toamnă şi iarnă una dintre gustările mele preferate sunt castanele coapte. De data aceasta am cumparat 1 kg și jumătate le-a...
https://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/02/castane-fierte-sau-coapte.html
In lunile de toamnă şi iarnă una dintre gustările mele preferate sunt castanele coapte.
De data aceasta am cumparat 1 kg și jumătate le-am copt, jumatate le-am fiert ca să văd eu personal ce diferență este între ele.
Pot să vă spun de acuma că cele fierte sunt mai moi și mai potrivite pentru folosirea ulterioara în alte preparate (prăjituri, piureuri, pilafuri etc. . .)
Castanele mai întâi le spălăm bine și apoi pentru a le mânca coapte după ce le crestăm coaja (măsură de precauție necesară împotriva exploziilor de miez), le ținem vre-o jumătate de ora în apă rece ca să nu se împietrifice prea tare când se răcesc.
Putem să coacem castanele în cuptor, în tigaie sau (cine are) pe plită. Eu am încercat o dată să fac în tigaie dar în cuptor e mai practic. Deschid cuptorul la 200°C pun castanele în tavă și uit de ele în cuptor. Când mi-aduc aminte peste vre-o jumătate de oră să mă uit la ele sun numai bune de mâncat :)
Dacă vreți să le faceți fierte, părerea mea este să le puneți la fiert în apa clocotită ca să nu se înnegrească prea rău apa de la coaja castanelor. Pentru fierbere sunt de ajuns vre-o 20 de minute. Oricum când incep să se umfle și să se deschidă coaja gustați câte una să vedeți dacă s-au făcut.
Eu cam atâtea am avut de spus. Dacă credeți că mai sunt persoane care nu știu să pregătească castane puteți să le împărtășiți și lor rețeta prin butoanele de mai jos :)
De data aceasta am cumparat 1 kg și jumătate le-am copt, jumatate le-am fiert ca să văd eu personal ce diferență este între ele.
Pot să vă spun de acuma că cele fierte sunt mai moi și mai potrivite pentru folosirea ulterioara în alte preparate (prăjituri, piureuri, pilafuri etc. . .)
Castanele mai întâi le spălăm bine și apoi pentru a le mânca coapte după ce le crestăm coaja (măsură de precauție necesară împotriva exploziilor de miez), le ținem vre-o jumătate de ora în apă rece ca să nu se împietrifice prea tare când se răcesc.
Putem să coacem castanele în cuptor, în tigaie sau (cine are) pe plită. Eu am încercat o dată să fac în tigaie dar în cuptor e mai practic. Deschid cuptorul la 200°C pun castanele în tavă și uit de ele în cuptor. Când mi-aduc aminte peste vre-o jumătate de oră să mă uit la ele sun numai bune de mâncat :)
Dacă vreți să le faceți fierte, părerea mea este să le puneți la fiert în apa clocotită ca să nu se înnegrească prea rău apa de la coaja castanelor. Pentru fierbere sunt de ajuns vre-o 20 de minute. Oricum când incep să se umfle și să se deschidă coaja gustați câte una să vedeți dacă s-au făcut.
Eu cam atâtea am avut de spus. Dacă credeți că mai sunt persoane care nu știu să pregătească castane puteți să le împărtășiți și lor rețeta prin butoanele de mai jos :)
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.