Loading...

Salata de fructe de iarnă

Pentru salata de fructe nu am o rețetă propriu zisă. Când în casă rămân câteva fructe pe care nu vrea să le mai mănânce nimeni, mai cumpăr c...

Pentru salata de fructe nu am o rețetă propriu zisă. Când în casă rămân câteva fructe pe care nu vrea să le mai mănânce nimeni, mai cumpăr câteva în complectare și fac o salată de fructe. În general folosesc fructe de sezon, cu cât mai puțini hormoni, și niciodată compoturi cumpărate. 

ce am avut la îndemână:

1 ananas
2 banane
1 portocală
2 mandarine
2 mere
7-8 căpșunele (de seră de la un vecin)
8 mieji de nucă
1 ciocolată amăruie
5 linguri frișcă

cum facem:

Nu este obligatoriu să folosiți fructele pe care le-am enumerat eu. Puteți adăuga după gustul dumneavoastră ce vă place cel mai mult. De asemenea se pot folosi și fructe uscate (caise, mere, prune, stafide etc.) sau confiate.
Dacă doriți să serviți în coaja de ananas sau portocală, tăiați un capac în partea de sus și scoateți miezul fructului cu o lingură având grijă să nu se rupă coaja. Nu contează dacă nu veți putea scoate miezul întreg căci oricum va trebui tăiat bucățele. 
Fructele care sunt de spălat le spălăm, cele care trebuiesc curățate le curățăm și apoi le tăiem pe toate cubulețe mici. Tăiem și nucile și ciocolata și le adăugăm peste fructe. 
Ca liant vom folosi frișca și dacă fructele nu au fost destul de dulci putem adăuga 1-2 linguri zahăr. Frișca o putem amesteca cu fructele sau pot fi puse straturi alternative urmând a fi amestecate în momentul servirii.
Cam atâta ar fi de spus. De servit poate fi servită în coji de portocală sau ananas, în cupe, castronele sau farfuriuțe ornată după imaginația fiecăruia. 

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts