FURSECURI PRACTICE
Fiecare dintre noi știm câte o rețetă ușoară și economică care ne ajută de multe ori. Așa sunt pentru mine fursecurile pe care vi le voi ar...
https://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/02/fursecuri-practice.html
Fiecare dintre noi știm câte o rețetă ușoară și economică care ne ajută de multe ori. Așa sunt pentru mine fursecurile pe care vi le voi arăta acum. Se fac repede, fără bătaie de cap și, ce este cel mai important, fără pretenții de ingrediente rare. Practic putem folosi ce avem la îndemână în casă.
ce ne trebuie:
2 ouă
100 gr zahăr
100 ml ulei
100 gr făină
3-4 linguri de picături de ciocolată,stafide, rahat, nuci sau alune tocate
(dacă nu avem putem pune doar vanilie sau coajă de lămâie sau portocală)
cum se face:
Ouăle se separă și albușurile se bat spumă până se pot tăia cu cuțitul. Adăugăm și zahărul și batem iarăși vre-o 3-4 minute până se umflă din nou albușul. Acum a venit rândul celorlalte ingrediente pe care le putem pune pe toate o dată dar nu mai trebuie să batem ci doar să amestecăm ușor cu o lingură prin răsturnare până se incorporeaza făina. Praf de copt nu se folosește dar fursecurile vor crește foarte frumos doar cu aerul încorporat în albușuri. De aceea nu trebuie să amestecăm mai mult decât este necesar.
Se pun cu o linguriță mici grămăjoare în tava unsă foarte puțin cu ulei sau margarină și se bagă in cuptorul prealabil încălzit la 180°C. Până terminați compoziția nu mai amestecați de loc în ea, luați cu lingurița din margine doar, și nu le puneți prea dese în tavă căci vor crește destul de frumușel și s-ar putea să se lipească unul de celălalt.
15-20 de minute sunt de ajuns pentru a se rumeni ușor pe margini. Se scot imediat din tavă cu ajutorul unei spatule sau cuțit căci sunt moi dar după ce se răcesc vor fi crocante ca limbile de pisici.
Din cantitățile date ies în jur de 50-70 de fursecuri în funcție de mărimea la care le puneți in tavă.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.