Loading...

Frunze de ciocolată

Un decor de efect pentru toate torturile sau prăjiturile cu cremă sunt pentru mine frunzulițele din ciocolată. În plus se fac repede și nu n...

Un decor de efect pentru toate torturile sau prăjiturile cu cremă sunt pentru mine frunzulițele din ciocolată. În plus se fac repede și nu necesită cine știe ce îndemânare sau ustensile. 

ce folosim:

ciocolata albă, cu lapte sau bitter
frunzulițe verzi de mărimea dorită și neapărat netede

cum procedăm:

Când culegem frunzulițele avem grijă ca suprața lor să fie lucioasă, fără perișori sau alte deformații. Eu am folosit frunze de mentă și cais. 
Le spălăm de praf și le uscăm bine sau le ștergem pe fiecare cu un șervețel absorbant.
Topim ciocolata la bain-marie și ungem cu ciocolată topită fiecare frunză pe câte o parte după care le așezăm cel mai bine pe o suprafață plată pe care am așternut în prealabil o hârtie de copt sau folie de aluminiu. 
După ce primul strat de ciocolată s-a întărit, repetăm operația și când toate frunzele sunt acoperite cu câte două straturi de ciocolată le putem pune în frigider pentru 10-15 minute să se înțepenească bine și să nu ne trezim că se topesc frunzele de la căldura degetelor noastre.
Când sunt suficient de reci nu ne mai rămâne decât să desprindem cu grijă frunzele naturale și să admirăm ce frunze frumoase de ciocolată am realizat. 
Eu pe acestea le-am folosit la tortul tematic al prințișorului meu cel mic. I-am făcut un tren și frunzele le-am împrăștiat în jurul lui printre alte fursecuri. 

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts