Pilaf de couscous în două culori
Pentru mine cea mai la îndemână garnitură este pilaful. Mi se pare mai ușor de făcut decât orice altă garnitură și se potrivește la majorit...
https://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/04/pilaf-de-couscous-in-doua-culori.html
Pentru mine cea mai la îndemână garnitură este pilaful. Mi se pare mai ușor de făcut decât orice altă garnitură și se potrivește la majoritatea felurilor de mâncare. Deși pilaful de orez este preferatul prințișorilor mei, eu prefer să fac mai des pilaf de bulgur sau cuscus căci sunt mai sănătoase.
ce folosim:
2 pahare cuscus
4 pahare supă de pasăre sau apă caldă
2 linguri ulei sau unt
1 linguriță sare
cum facem:
Într-o cratiță antiaderentă (teflon sau ceramică) punem uleiul la încins cu o linguriță de sare și prăjim două linguri de cuscus până se colorează pe toate părțile în maro închis.
Când culoarea căpătată ne satisface privirea adăugăm restul de cuscus și mai călim 3-4 minute amestecând încontinuu ca uleiul să adere bine la toate bobițele din cratiță.
Adăugăm cele 4 pahare cu supă de pasăre sau apă și, acoperind cratița cu capacul, lăsăm să fiarbă la foc mic 15-20 minute până ce cuscusul se umflă și în cratiță nu mai rămâne deloc lichid.
Oprim focul, amestecăm de 2-3 ori ca boabele să se desfacă și mai lăsăm cel puțin 4-5 minute să se odihnească.
Cam atât despre pregătit. Mâncatul îl las pe seama fiecăruia, care cum s-o pricepe. Eu l-am servit cu carne călită în oala sub presiune și castraveciori acri.
ce folosim:
2 pahare cuscus
4 pahare supă de pasăre sau apă caldă
2 linguri ulei sau unt
1 linguriță sare
cum facem:
Într-o cratiță antiaderentă (teflon sau ceramică) punem uleiul la încins cu o linguriță de sare și prăjim două linguri de cuscus până se colorează pe toate părțile în maro închis.
Când culoarea căpătată ne satisface privirea adăugăm restul de cuscus și mai călim 3-4 minute amestecând încontinuu ca uleiul să adere bine la toate bobițele din cratiță.
Adăugăm cele 4 pahare cu supă de pasăre sau apă și, acoperind cratița cu capacul, lăsăm să fiarbă la foc mic 15-20 minute până ce cuscusul se umflă și în cratiță nu mai rămâne deloc lichid.
Oprim focul, amestecăm de 2-3 ori ca boabele să se desfacă și mai lăsăm cel puțin 4-5 minute să se odihnească.
Cam atât despre pregătit. Mâncatul îl las pe seama fiecăruia, care cum s-o pricepe. Eu l-am servit cu carne călită în oala sub presiune și castraveciori acri.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.