Paste făinoase cu brânză la cuptor
Prințișorilor mei le plac pastele făinoase ori cu ketchup și maioneză ori cu sos picant făcut de mine. Dacă fierb jumătate de pachet nu sunt...
https://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/04/paste-fainoase-cu-branza-la-cuptor.html
Prințișorilor mei le plac pastele făinoase ori cu ketchup și maioneză ori cu sos picant făcut de mine. Dacă fierb jumătate de pachet nu sunt suficiente iar dintr-un pachet întreg rămâne cel puțin o porție care nu se mănâncă. Și cum în natură nimic nu se pierde, totul se transformă, a doua zi le transform în paste la cuptor cu brânză sau carne tocată.
ce folosim:
cel puțin o porție de paste fierte
150 g brânză sărată
2-3 ouă
1-2 linguri ulei sau unt pt uns forma
cum procedăm:
Rețeta aceasta este practică deoarece avem posibilitatea de a refolosi și bucățile de brânză mai veche rămasă prin frigider. Strângem ce se poate numi brânză sau cașcaval prin frigider (eu am avut vre-o patru feluri) și le mărunțim cu furculița sau le dăm prin răzătoare.
Amestecăm brânza asfel mărunțită cu pastele fierte rămase de izbeliște și gustăm puțintel din amestec. S-ar putea ca brânza să nu fie suficientă și să mai trebuiască să mai adăugăm și foarte puțină sare.
Dacă suntem satisfăcuți de gustul rezultat spargem și cele 2-3 ouă și amestecăm fără să zdrobim pastele făinoase.
Vărsăm tot amestecul într-o tavă sau altă formă rezistentă la căldură pe care în prealabil o unsesem cu ulei sau unt.
Se acoperă cu folie de aluminiu și se coace în cuptor la 200ºC 30-45 minute. Dacă nu acoperim cu nimic, pastele se vor usca la suprafață și se va forma o crustă tare, necomestibilă.
ce folosim:
cel puțin o porție de paste fierte
150 g brânză sărată
2-3 ouă
1-2 linguri ulei sau unt pt uns forma
cum procedăm:
Rețeta aceasta este practică deoarece avem posibilitatea de a refolosi și bucățile de brânză mai veche rămasă prin frigider. Strângem ce se poate numi brânză sau cașcaval prin frigider (eu am avut vre-o patru feluri) și le mărunțim cu furculița sau le dăm prin răzătoare.
Amestecăm brânza asfel mărunțită cu pastele fierte rămase de izbeliște și gustăm puțintel din amestec. S-ar putea ca brânza să nu fie suficientă și să mai trebuiască să mai adăugăm și foarte puțină sare.
Dacă suntem satisfăcuți de gustul rezultat spargem și cele 2-3 ouă și amestecăm fără să zdrobim pastele făinoase.
Vărsăm tot amestecul într-o tavă sau altă formă rezistentă la căldură pe care în prealabil o unsesem cu ulei sau unt.
Se acoperă cu folie de aluminiu și se coace în cuptor la 200ºC 30-45 minute. Dacă nu acoperim cu nimic, pastele se vor usca la suprafață și se va forma o crustă tare, necomestibilă.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.