Loading...

Dip sos tarator cu pâine

Sosul tarator este un sos turcesc, de fapt un dip sos (se servește pus în castronele lângă felul pe care îl acompaniază) dar poate fi consum...

pâine uscatăSosul tarator este un sos turcesc, de fapt un dip sos (se servește pus în castronele lângă felul pe care îl acompaniază) dar poate fi consumat și ca atare drept antreu. Este foarte ușor de preparat și are și avantajul de a include pâinea uscată pe care nu o mai consumăm. 

ce ne trebuie:

1/4 pâine veche
1 pahar nuci sau alune
zeama de la o lămâie
3-4 linguri ulei de măsline
4-5 căței de usturoi
sare după gust

cum se face:

Trebuie subliniat faptul că acest sos nu se face cu pâine proaspătă pe care dacă o înmuiem în apă se face cocă. Ne trebuie de aceea o pâine mai veche, uscată chiar care prin înmuiere să nu-și schimbe textura.
Punem pentru început pâinea la înmuiat în apă călduță cât să o depășească. 
pâine uscatăÎn timp ce pâinea face baie noi nu pierdem timpul și putem să curățăm usturoiul. După ce l-am curățat, îl zdrobim bine cu un praf de sare ca pentru mujdei. Ca să facem economie de vase ce trebuiesc spălate, adăugăm nucile sau alunele peste usturoiul zdrobit și le pisăm și pe acestea în aceeași piuă. 

Punem amestecul de usturoi și nuci sau alune pisate în vasul în care urmează să facem sosul și adăugăm pâinea stoarsă cu mâna de surplusul de apă. 
Adăugăm uleiul de măsline și zeama de lămâie și amestecăm bine. 
Toate acestea pot fi făcute și cu blenderul dar atunci sosul iese mai fin și mie îmi place să simt nucile când mănânc. Așa că eu prefer să fac sosul nemotorizat.
Potrivim de sare, ornăm cum ne pricepem mai frumos și dacă mai rămâne ceva până la masă îl puteți servi ca antreu sau lângă fructe de mare. 

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts