Pilaf de bulgur cu roșii
Bulgurul nu este un aliment foarte cunoscut la noi dar, prin calitățile sale nutritive mult superioare orezului, a început să se impună cu r...
https://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/03/pilaf-de-bulgur-cu-rosii.html

Pilaful de bulgur este o garnitură sățioasă care poate complecta cu succes orice fel de mâncare cu sos, carne sau chiar pește.
ce ne trebuie:
2 pahare bulgur mare
4 pahare apă sau supă (de pasăre sau vită)
1 ceapă uscată
1-2 pumni roșii uscate (sau 2 roșii proaspete sau 1 lingură bulion)
1 morcov
2-3 linguri ulei
1/2 linguriță sare
cum facem:
Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt, roșiile uscate se taie și ele sau dacă sunt foarte subțiri se pot fărâma strângându-le în pumn.


Când lichidul începe să fiarbă, punem și bulgurul (trecut în prealabil printr-un jet de apă și scurs în strecurătoare) și acoperim cratița cu capacul.

În fotografie eu l-am folosit drept garnitură la ficat de vită prăjit, împodobit cu mult pătrunjel.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.