Loading...

SALATĂ DE FASOLE USCATĂ ( piyaz )

Când am mâncat prima dată această salată, mi-a plăcut și mie le-a plăcut și copiilor, așa că de atunci când fac fasole uscată pun mai multă ...

salată de fasole uscată piyazCând am mâncat prima dată această salată, mi-a plăcut și mie le-a plăcut și copiilor, așa că de atunci când fac fasole uscată pun mai multă la înmuiat, să am și de o salată. Chiar dacă nu o pregătesc în ziua respectivă, pun fasolea fiartă în pungă la congelator, și când avem chef se dezgheață repede. 

cele de trebuință:

2 pahare pline cu fasole uscată fiartă
1 ceapă uscată
1/2 legătură pătrunjel
2-3 linguri ulei de măsline
1-2 linguri zeamă de lămâie sau oțet
1/2 linguriță sare

cum procedăm:

Este foarte ușor de preparat dacă avem fasolea gata fiartă. Dacă nu avem, trebuie înmuiată cu cel puțin 6 ore înainte de a o utiliza și apoi fiartă (în oală sub presiune fierbe în aproximativ 20-30 de minute, în oală normală până se înmoaie bobul)
salată de fasole piyazDeci, consider că avem fasolea fiartă și scursă de apa în care a fiert. Curățăm ceapa, o spălăm și apoi o tocăm julien, o frecăm cu 1/2 linguriță sare și o adăugăm fasolei fierte. Peste ele turnăm uleiul de măsline și zeama de lămâie sau oțetul. Adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt și amestecăm ușor să nu zdrobim fasolea. Și cam atât. O potriviți de sare și o serviți cu mândrie ca antreu. 

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts