SALATĂ DE FASOLE USCATĂ ( piyaz )
Când am mâncat prima dată această salată, mi-a plăcut și mie le-a plăcut și copiilor, așa că de atunci când fac fasole uscată pun mai multă ...
https://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/01/salata-de-fasole-uscata.html
Când am mâncat prima dată această salată, mi-a plăcut și mie le-a plăcut și copiilor, așa că de atunci când fac fasole uscată pun mai multă la înmuiat, să am și de o salată. Chiar dacă nu o pregătesc în ziua respectivă, pun fasolea fiartă în pungă la congelator, și când avem chef se dezgheață repede.
cele de trebuință:
2 pahare pline cu fasole uscată fiartă
1 ceapă uscată
1/2 legătură pătrunjel
2-3 linguri ulei de măsline
1-2 linguri zeamă de lămâie sau oțet
1/2 linguriță sare
cum procedăm:
Este foarte ușor de preparat dacă avem fasolea gata fiartă. Dacă nu avem, trebuie înmuiată cu cel puțin 6 ore înainte de a o utiliza și apoi fiartă (în oală sub presiune fierbe în aproximativ 20-30 de minute, în oală normală până se înmoaie bobul)
Deci, consider că avem fasolea fiartă și scursă de apa în care a fiert. Curățăm ceapa, o spălăm și apoi o tocăm julien, o frecăm cu 1/2 linguriță sare și o adăugăm fasolei fierte. Peste ele turnăm uleiul de măsline și zeama de lămâie sau oțetul. Adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt și amestecăm ușor să nu zdrobim fasolea. Și cam atât. O potriviți de sare și o serviți cu mândrie ca antreu.
cele de trebuință:
2 pahare pline cu fasole uscată fiartă
1 ceapă uscată
1/2 legătură pătrunjel
2-3 linguri ulei de măsline
1-2 linguri zeamă de lămâie sau oțet
1/2 linguriță sare
cum procedăm:
Este foarte ușor de preparat dacă avem fasolea gata fiartă. Dacă nu avem, trebuie înmuiată cu cel puțin 6 ore înainte de a o utiliza și apoi fiartă (în oală sub presiune fierbe în aproximativ 20-30 de minute, în oală normală până se înmoaie bobul)
Deci, consider că avem fasolea fiartă și scursă de apa în care a fiert. Curățăm ceapa, o spălăm și apoi o tocăm julien, o frecăm cu 1/2 linguriță sare și o adăugăm fasolei fierte. Peste ele turnăm uleiul de măsline și zeama de lămâie sau oțetul. Adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt și amestecăm ușor să nu zdrobim fasolea. Și cam atât. O potriviți de sare și o serviți cu mândrie ca antreu.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.