FURSECURI CU PRICOMIGDALE
Nu este o greşeală așa cum s-ar credea. Nu sunt nici fursecurile și pricomigdalele separat și apoi lipite. Sunt chiar fursecuri cu pricomigd...
https://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/01/fursecuri-cu-pricomigdale.html
Nu este o greşeală așa cum s-ar credea. Nu sunt nici fursecurile și pricomigdalele separat și apoi lipite. Sunt chiar fursecuri cu pricomigdale. Arată apetisant iar la gust sunt delicioase. Dar decât să stau acum să povestesc mai bine să vă arăt ce și cum trebuie făcut și veți înțelege.
cele de trebuință:
300 gr făină
250 gr zahăr
150 gr margarină sau unt nesărat
2 ouă
150 gr nuci măcinate
coaja rasă de la 2 lămâi sau portocale
să trecem la treabă:
Făina, 150 gr zahăr, margarina, gălbenușurile de ou și coaja de lămâie le punem într-un castron și frământăm un aluat puțin mai tăricel. Acesta este aluatul de fursecuri. Acoperim castronul cu o folie și-l băgăm în frigider până când ne vom aduce aminte că ne trebuie.
Și noi ne apucăm să facem aluatul de pricomigdale. Albușurile de ou le batem spumă. Știți ce înseamnă. Să putem tăia spuma cu cuțitul și să rămână vizibilă tăietura. (Sau mai puteți încerca întorcând castronul cu fundul în sus. Dacă albușul nu cade din castron înseamnă că e bine bătut, dacă se întămplă să cadă trebuie să luați treaba de la început cu alte ouă și să curățați covorul.)
Cănd suntem convinși că albușurile sunt bătute bine adăugăm zahărul rămas (100 gr) și batem în continuare 3-4 minute să se topeasca zahărul. Punem și nucile măcinate și amestecăm ușor cu o lingură de jos în sus să nu pierdem prea mult aer încorporat în albușuri și să nu deranjăm vecinii cu prea mult zgomot. Și gata și cu aluatul de pricomigdale.
Acum ne aducem aminte că avem în frigider aluatul de fursecuri și îl scoatem să nu inghețe de tot.
Dacă masa pe care o veți folosi este fără denivelări trebuie să faceți întâi curat pe ea. Dacă are denivelări (ca a mea) vă trebuie un blat de lucru cu care împingeți tot ce este pe masă la perete și gata curățenia :)
Presărăm puțină făină pe suprafața de lucru și întindem aluatul de fursecuri cu sucitorul până ajunge la o grosime de 3-4 mm. Tăiem cu gura unui pahar cercuri de aluat în mijlocul cărora punem cu lingurița grămăjoare din aluatul de pricomigdale. Apoi fiecare cerc il străngem intre degete în trei părți. Aici trebuie să vă uitați la poză că nu știu cum să explic. Iese un triunghi din aluat de fursecuri cu pricomigdala în mijloc.
Putem să le așezăm direct în tava neunsă dar eu am folosit hârtie de copt ca să nu mai am treabă să spăl tăvile pe urmă. Se coc în cuptorul încins la 180°C vre-o 10 minute. Pentru musafiri puteți presăra zahăr pudră peste ele ca să arate mai elaborat.
cele de trebuință:
300 gr făină
250 gr zahăr
150 gr margarină sau unt nesărat
2 ouă
150 gr nuci măcinate
coaja rasă de la 2 lămâi sau portocale
să trecem la treabă:
Făina, 150 gr zahăr, margarina, gălbenușurile de ou și coaja de lămâie le punem într-un castron și frământăm un aluat puțin mai tăricel. Acesta este aluatul de fursecuri. Acoperim castronul cu o folie și-l băgăm în frigider până când ne vom aduce aminte că ne trebuie.
Și noi ne apucăm să facem aluatul de pricomigdale. Albușurile de ou le batem spumă. Știți ce înseamnă. Să putem tăia spuma cu cuțitul și să rămână vizibilă tăietura. (Sau mai puteți încerca întorcând castronul cu fundul în sus. Dacă albușul nu cade din castron înseamnă că e bine bătut, dacă se întămplă să cadă trebuie să luați treaba de la început cu alte ouă și să curățați covorul.)
Cănd suntem convinși că albușurile sunt bătute bine adăugăm zahărul rămas (100 gr) și batem în continuare 3-4 minute să se topeasca zahărul. Punem și nucile măcinate și amestecăm ușor cu o lingură de jos în sus să nu pierdem prea mult aer încorporat în albușuri și să nu deranjăm vecinii cu prea mult zgomot. Și gata și cu aluatul de pricomigdale.
Acum ne aducem aminte că avem în frigider aluatul de fursecuri și îl scoatem să nu inghețe de tot.
Dacă masa pe care o veți folosi este fără denivelări trebuie să faceți întâi curat pe ea. Dacă are denivelări (ca a mea) vă trebuie un blat de lucru cu care împingeți tot ce este pe masă la perete și gata curățenia :)
Presărăm puțină făină pe suprafața de lucru și întindem aluatul de fursecuri cu sucitorul până ajunge la o grosime de 3-4 mm. Tăiem cu gura unui pahar cercuri de aluat în mijlocul cărora punem cu lingurița grămăjoare din aluatul de pricomigdale. Apoi fiecare cerc il străngem intre degete în trei părți. Aici trebuie să vă uitați la poză că nu știu cum să explic. Iese un triunghi din aluat de fursecuri cu pricomigdala în mijloc.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.