CARNE CĂLITĂ ÎN OALA SUB PRESIUNE
Îmi place carnea călită și o folosesc la multe mâncăruri. Până și la pilaf. Dar problema este că durează mult prepararea. Mai ales dacă îmi ...
https://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/01/carne-calita-in-oala-sub-presiune.html
Îmi place carnea călită și o folosesc la multe mâncăruri. Până și la pilaf. Dar problema este că durează mult prepararea. Mai ales dacă îmi aduc aminte de ea când adun ingredientele necesare unei mâncări. Si în special când carnea mea este încă în congelator. Noroc cu oala minune că-mi sare în ajutor de câte ori am nevoie.
Să vă explic cum fac.
ingrediente:
1/2 kg carne de vită (merge și porc dar are colesterol)
1 ceapă
2-3 linguri ulei
1 linguriță sare
cum facem:
Carnea trebuie întâi tăiată bucățele mai mici și apoi pusă într-o oală sub presiune împreună cu 2-3 linguri de ulei, 1 linguriță de sare și 1 ceapă tăiată mai grosolan. Cui nu-i place ceapa poate să nu pună dar oricum ceapa se va topi și nu va mai rămâne decât gustul ei.Adăugăm o jumătate de pahar cu apă, închidem capacul oalei și o așezăm pe focul dat mijlociu. După ieșirea primului abur carnea fa fi gata după circa 30-45 minute. Trebuie să avem grijă doar să zgâlțâim oala din când în când ca să nu se lipească carnea. Prin aceasta acesta ne vom da seama și când nu mai are apă.
În felul acesta putem pregăti până și carnea congelată fără să mai așteptăm să se dezghețe. De altfel pentru fotografii eu am folosit carne congelată.
Să vă explic cum fac.
ingrediente:
1/2 kg carne de vită (merge și porc dar are colesterol)
1 ceapă
2-3 linguri ulei
1 linguriță sare
cum facem:
Carnea trebuie întâi tăiată bucățele mai mici și apoi pusă într-o oală sub presiune împreună cu 2-3 linguri de ulei, 1 linguriță de sare și 1 ceapă tăiată mai grosolan. Cui nu-i place ceapa poate să nu pună dar oricum ceapa se va topi și nu va mai rămâne decât gustul ei.Adăugăm o jumătate de pahar cu apă, închidem capacul oalei și o așezăm pe focul dat mijlociu. După ieșirea primului abur carnea fa fi gata după circa 30-45 minute. Trebuie să avem grijă doar să zgâlțâim oala din când în când ca să nu se lipească carnea. Prin aceasta acesta ne vom da seama și când nu mai are apă.
În felul acesta putem pregăti până și carnea congelată fără să mai așteptăm să se dezghețe. De altfel pentru fotografii eu am folosit carne congelată.
Carnea astfel pregătită o putem consuma ca atare, peste pilaf sau piure sau în alte mâncăruri cu legume.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.