Loading...

Cornuri pufoase cu brânză sau măsline

Cornuri cu brânză Micul dejun preferat al prințișorilor în zilele de duminică, când ei se trezesc mai târziu. Nu au parte mereu de el da...

cornuri de casă
Cornuri cu brânză
Micul dejun preferat al prințișorilor în zilele de duminică, când ei se trezesc mai târziu. Nu au parte mereu de el dar le fac destul de des această surpriză. 

Să vedem ce folosim :

pentru aluat:

500 g făină
300 ml lapte
1 ou
1/2 linguriță sare
2 linguri zahăr
20 g drojdie de bere

pentru umplutură:

2 linguri unt topit
2 linguri ulei
destulă brânză de burduf sau telemea sau măsline fără sâmburi
semințe de chimen negru (facultativ)

deasupra:

1 gălbenuș de ou și semințe de susan sau chimen

Sunteți gata?

Drojdia de bere o frecăm cu zahărul până se lichefiază și apoi amestecăm cu o lingură de făină și diluăm cu un pahar de lapte călduț. 
Turnăm amestecul rezultat în mijlocul făinii și lăsăm 5-10 minute să înceapă drojdia să acționeze. Când începe să se umfle și să se formeze bășicuțe, adăugăm și restul de lapte, sarea și oul și frământăm un aluat moale ca cel de pâine.
Acoperim vasul cu un șervet curat și îl lăsăm să se dospească. Eu la faza asta bag vasul acoperit în cuptorul reglat la 40ºC. 
Dar dacă nu aveți termostat la cuptor riscați ca aluatul să se opărească și să nu mai crească cornurile. 
Când aluatul își dublează volumul putem trece la pregătirea cornurilor. 
Ne udăm mâinile și masa de lucru cu puțin ulei și rupem din aluat bucăți cam cât un ou de mari. 
Întindem cu mâinile bucățile de aluat cam cât o farfurie și ungem întâi cu amestecul de ulei și unt topit după care presărăm brânză fărâmată și semințe de chimen negru sau doar măsline. 

Răsucim aluatul în formă de rulou și lipim capetele între ele (cel puțin eu așa fac) sau îl așezăm direct în tavă. 
cornuri de casăUngem cornurile cu gălbenuș de ou și presărăm semințele de susan după care introducem tava în cuptor și-i dăm drumul la 200ºC pentru 25-30 minute până se rumenesc frumos și bucătăria se umple de miresme îmbietoare. 
Lângă cornuri putem servi un ceai sau un pahar de lapte cald. Mmmmm 

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts