Loading...

Frunze din aluat de zahăr

Acest model de frunzulițe l-am gândit pentru persoanele cărora le place să se joace cu aluatul de zahăr și nu dispun de forme pentru modelar...

Acest model de frunzulițe l-am gândit pentru persoanele cărora le place să se joace cu aluatul de zahăr și nu dispun de forme pentru modelarea frunzelor. Nu este foarte greu de realizat dacă este asimilată logica pe care am încercat să o expun.

Nu am vrut să dau cantitățile folosite, ca la o rețetă obișnuită căci diferă de câte frunzulițe doriți să realizați. Și vă rog să scuzați calitatea fotografiilor căci fiind seară nu am beneficiat de lumina zilei decât la fotografiile produsului final, la celelalte fiind nevoită să folosesc blitzul.
În primul rând ne trebuie aluat de zahăr în două nuanțe de verde. 

Aluatul mai deschis la culoare (care trebuie sa fie în cantitate puțin mai mare) îl întindem cu sucitorul între doua folii de celofan pâna la o grosime de cca 4mm (dar nu pe tot ci punem de-o parte cam un sfert)

Același lucru îl facem și cu aluatul închis la culoare dar păstram mai putin din el și îl întindem mai subțire (vre-o 2mm)
Apoi le suprapunem si mai intindem foarte puțin cu sucitorul să se lipeasca între ele. 

Tăiem marginile neregulate și de-abia acum începe durerea de cap. 
Tăiem fâșia de aluat în 2 părti cât de cât egale 
pe care le suprapunem astfel încât să alterneze culorile (închis deschis). 
Tăiem iarași aluatul rezultat în două și iar suprapunem bucățile rezultate 
Ultima tăietură și ultima suprapunere și ar trebui sa avem acum pe masă o prisma dreptunghiulara (? nu mai știu bine daca asta e denumirea) căreia îi tăiem frumos marginile neregulate. 
Pe aceasta o împărțim in bucăți mai mici ca să putem lucra (eu am tăiat-o în 3). 
Luăm o bucată și o tăiem în diagonală pe una din fețele cu dungulițe. 
Din bucățica de aluat închis la culoare pe care o păstrasem întindem un dreptunghiuleț pe care îl atașăm uneia din diagonalele rezultate și apoi lipim cealalta jumatate intoarsa. Aceasta va reprezenta nervura din mijlocul frunzei. Ca să înțelegeți ce vreau să spun, studiați bine fotografia. 
Rotunjim un pic colțurile opuse diagonalei și, dupa cum vedeți, a început deja să semene cu o frunză. 
Mai trebuie doar sa intindem o fâșie din aluatul deschis la culoare pe care îl oprisem și să învelim frunza pe exterior. 
Curățăm surplusul de aluat și dăm forma finală aproximativă care ne-ar plăcea să o aibă frunzele noastre. 
Acum putem tăia feliuțe de 1-2mm grosime pe care le aranjăm frumos, le lăsăm să se usuce, le asortăm cu floricele și ne mândrim cu ornamentele frumoase care au iesit din mânuțele noastre. 


Dacă luați ca reper lungimea articolului meu pare dificil de realizat dar, credeți-mă că este mult mai mai ușor de făcut decât pare. Și în plus mirarea celor care le văd merită cu prisosință. 

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts