Cartofi crocanți cu mălai la cuptor
Cartofii și făina de mălai nu credeam că s-ar potrivi împreună. Până când am mâncat acești crocanți și foarte buni cartofi făcuți de o priet...
https://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/03/cartofi-crocanti-cu-malai-la-cuptor.html
Cartofii și făina de mălai nu credeam că s-ar potrivi împreună. Până când am mâncat acești crocanți și foarte buni cartofi făcuți de o prietenă. Bine înțeles că fiind o bună gospodină, mi-am lăsat orgoliul de-oparte și am întrebat-o (ca într-o doară) cum i-a făcut. Când am ajuns acasă n-am mai avut răbdare și pentru cină am pregătit și eu aceiași cartofi cu crustă de mălai. Rezultatul? Să nu credeți că mă laud dar au ieșit mai buni decât ai ei :)
ce folosim:
1-2 cartofi pe cap de mesean
2 linguri de ulei
1-2 linguri făină de mălai
sare și cine dorește alte mirodenii n-are decât să pună ce-i place
cum procedăm:
Întâi de toate, bine înțeles că trebuie să curățăm și să spălăm cartofii, apoi să-i tăiem ca pentru prăjit și-i uscăm cu un șervet. Îi stopim apoi cu 1 lingură de ulei și presărăm sare după gust și-i amestecăm cu mâinile ca sarea și uleiul să se întindă pe toți. Eu am făcut 3 cartofi măricei și o lingură de ulei a fost de ajuns. Dacă faceți mai mulți aveți grijă să măriți un pic cantitatea de ulei folosită astfel încât să ajungă la toți cartofii.
Acum ar fi trebuit să-i pun în tavă și să presar mălaiul amestecat cu mirodenii peste ei, dar eu am preferat să pun mălaiul într-o tăviță, să răstorn și cartofii în acea tăviță și prin agitare să-i fac să se rostogolească prin mălai. Astfel că toți cartofii s-au acoperit uniform cu mălai și a ieșit o crustă mai frumoasă decât mâncasem la prietena mea. În plus mălaiul nu a mai căzut și în tavă, lucru de neevitat dacă făceam cum a zis ea.
Eu am folosit doar făină de mălai și sare dar în făina de mălai se pot amesteca și mirodenii (praf de usturoi, cimbru, piper, ghimbir, busuioc etc...)
Tava de cuptor se stropește cu încă o lingură de ulei și se așează cartofii având grijă să nu stea unul peste altul.
Se coc la 200ºC timp de 40-50 minute până se rumenesc frumos.
Eu i-am servit cu chiftele și sos de iaurt, dar sunt buni în combinație cu orice dip sos.
ce folosim:
1-2 cartofi pe cap de mesean
2 linguri de ulei
1-2 linguri făină de mălai
sare și cine dorește alte mirodenii n-are decât să pună ce-i place
cum procedăm:
Întâi de toate, bine înțeles că trebuie să curățăm și să spălăm cartofii, apoi să-i tăiem ca pentru prăjit și-i uscăm cu un șervet. Îi stopim apoi cu 1 lingură de ulei și presărăm sare după gust și-i amestecăm cu mâinile ca sarea și uleiul să se întindă pe toți. Eu am făcut 3 cartofi măricei și o lingură de ulei a fost de ajuns. Dacă faceți mai mulți aveți grijă să măriți un pic cantitatea de ulei folosită astfel încât să ajungă la toți cartofii.
Acum ar fi trebuit să-i pun în tavă și să presar mălaiul amestecat cu mirodenii peste ei, dar eu am preferat să pun mălaiul într-o tăviță, să răstorn și cartofii în acea tăviță și prin agitare să-i fac să se rostogolească prin mălai. Astfel că toți cartofii s-au acoperit uniform cu mălai și a ieșit o crustă mai frumoasă decât mâncasem la prietena mea. În plus mălaiul nu a mai căzut și în tavă, lucru de neevitat dacă făceam cum a zis ea.
Eu am folosit doar făină de mălai și sare dar în făina de mălai se pot amesteca și mirodenii (praf de usturoi, cimbru, piper, ghimbir, busuioc etc...)
Tava de cuptor se stropește cu încă o lingură de ulei și se așează cartofii având grijă să nu stea unul peste altul.
Se coc la 200ºC timp de 40-50 minute până se rumenesc frumos.
Eu i-am servit cu chiftele și sos de iaurt, dar sunt buni în combinație cu orice dip sos.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.