Pilaf de orez cu boabe de porumb fiert
Este un pilaf turcesc care se desface bob cu bob. Ideal ca garnitură pentru fripturi sau măncăruri cu sos. Arată (și chiar este) delicios, c...
https://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/02/pilaf-de-orez-cu-boabe-de-porumb-fiert.html
Este un pilaf turcesc care se desface bob cu bob. Ideal ca garnitură pentru fripturi sau măncăruri cu sos. Arată (și chiar este) delicios, ca mai toate preparatele orientale.
ce vom folosi:
2 pahare pline cu orez alb
2 pahare apă sau supă de găină
2-3 linguri boabe de porumb (din conservă)
2-3 linguri ulei
2 lingurițe sare
cum se face:
Pentru început se pune orezul la înmuiat în apă caldă cu 1 linguriță de sare pentru 15-20 minute. În acest timp, dacă nu aveți alte treburi de făcut, puteți servi o cafea.
Când orezul capătă o culoare alb lăptoasă înseamnă că este deajuns de înmuiat și putem să-l spălăm în 5-6 ape până ce apa nu mai devine tulbure ci iese limpede. Îl punem apoi să se scurgă bine într-o strecurătoare mai mare.
Încingem uleiul într-o cratiță antiaderentă (indispensabilă pentru reușita pilafului) și adăugăm orezul scurs și o linguriță de sare. Sarea se pune o dată cu orezul pentru a împiedica spargerea boabelor de orez care s-au înmuiat și sunt foarte casante.
Călim orezul până începe să devină translucid și boabele să nu se mai lipească una de alta și apoi adăugăm boabele de porumb fiert și apa sau supa de găină. Este important să măsurăm cu același pahar cu care am măsurat orezul, căci orice diferență compromite reușita pilafului. Amestecăm doar o singură dată cât să se desfacă boabele de orez, acoperim cratița cu capacul și dăm focul la minim. Fierbem orezul 15-20 minute fără a amesteca deloc și fără a adăuga altă apă. Când în cratiță nu a mai rămas deloc nici urmă de apă oprim focul și amestecăm doar o dată ca partea care a fost la suprafață să intre dedesubt. Acoperim din nou cratița și mai lăsăm 5-10 minute să se odihnească.
Sper să fiți mulțumiți de rezultate și să-l savurați cu poftă.
ce vom folosi:
2 pahare pline cu orez alb
2 pahare apă sau supă de găină
2-3 linguri boabe de porumb (din conservă)
2-3 linguri ulei
2 lingurițe sare
cum se face:
Pentru început se pune orezul la înmuiat în apă caldă cu 1 linguriță de sare pentru 15-20 minute. În acest timp, dacă nu aveți alte treburi de făcut, puteți servi o cafea.
Când orezul capătă o culoare alb lăptoasă înseamnă că este deajuns de înmuiat și putem să-l spălăm în 5-6 ape până ce apa nu mai devine tulbure ci iese limpede. Îl punem apoi să se scurgă bine într-o strecurătoare mai mare.
Încingem uleiul într-o cratiță antiaderentă (indispensabilă pentru reușita pilafului) și adăugăm orezul scurs și o linguriță de sare. Sarea se pune o dată cu orezul pentru a împiedica spargerea boabelor de orez care s-au înmuiat și sunt foarte casante.
Călim orezul până începe să devină translucid și boabele să nu se mai lipească una de alta și apoi adăugăm boabele de porumb fiert și apa sau supa de găină. Este important să măsurăm cu același pahar cu care am măsurat orezul, căci orice diferență compromite reușita pilafului. Amestecăm doar o singură dată cât să se desfacă boabele de orez, acoperim cratița cu capacul și dăm focul la minim. Fierbem orezul 15-20 minute fără a amesteca deloc și fără a adăuga altă apă. Când în cratiță nu a mai rămas deloc nici urmă de apă oprim focul și amestecăm doar o dată ca partea care a fost la suprafață să intre dedesubt. Acoperim din nou cratița și mai lăsăm 5-10 minute să se odihnească.
Sper să fiți mulțumiți de rezultate și să-l savurați cu poftă.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.