Loading...

Fursecuri scoarță de copac cu nuci

Aceatea sunt fursecurile noastre preferate. Aspectul deosebit, dar și gustul foarte pronunțat de nuci și portocale le-a ajutat să ocupe prim...

Aceatea sunt fursecurile noastre preferate. Aspectul deosebit, dar și gustul foarte pronunțat de nuci și portocale le-a ajutat să ocupe primul loc în topul celor mai bune fursecuri pe care le fac. Și sunt de multișor acolo. 

să vedem ce ne trebuie:

pt. aluat:

500 g făină
250 g zahăr
1 ou+1 gălbenuș
250 g margarină (unt nesărat sau chiar ulei)
1 pachet praf de copt
coaja rasă de la 3 portocale

deasupra:

200 g nuci tocate cu cuțitul
1 albuș de ou
2 linguri zahăr tos
1 linguriță cacao
1 linguriță zahăr pudră

și-acum la treabă:

Punem toate ingredientele pentru aluat ( în afară de 2-3 linguri de făină pe care le oprim pentru întins) într-un vas și le amestecăm. Va rezulta un aluat mai tăricel dar destul de maleabil.
Presărăm suprafața de lucru cu făina oprită și întindem aluatul la vre-o 2-3 mm grosime.
Albușul de ou îl amestecăm cu 1 lingură apă și-l batem cu furculița puțin să se lichefieze.
Ungem toată suprafața aluatului din belșug cu albuș și presărăm cu cacaoa amestecată în prealabil cu zahărul pudră. Apoi cu dosul unei furculițe facem dâre multe și dese prin cacao, care vor imita crăpăturile scoarței de copac.
Presărăm cât mai uniform nucile tocate și zahărul tos și mai trecem o dată cu făcălețul peste aluat ca să se înțepenească nucile bine și să nu cadă la copt.
Acum putem tăia aluatul în fâșii dreptunghiulare de mărimea pe care o dorim. Pe acestea le putem coace și așa drepte pe o tavă cu hârtie de copt, sau putem să le dăm o formă curbată și atunci sunt mai deosebite ca aspect. 
Ca să le facem curbate le coacem pe niște rulouri de carton ca acelea din interiorul sulurilor cu folie de aluminiu. Rulourile de carton trebuiesc neapărat îmbrăcate în hârtie de copt căci altfel aluatul se va lipi năprasnic.
Dacă nu aveți se pot folosi foi de hârtie A4 unse cu ulei, îndoite în două, rulate și capsate la capete. Sau chiar și sticle goale (nu de plastic), mai subțiri, înfășurate în hârtie de copt. În concluzie, niște cilindri lungi și subțiri îmbrăcați în hârtie de copt și care să reziste la temperaturi ridicate.
Se coc la 180-200ºC timp de 25-30 de minute, depinde de cât de crocante doriți. Cele puse direct în tavă, drepte, se vor coace mai repede căci va acționa și căldura tăvii (15-20 de minute).

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts