PEȘTE BIBAN LA CUPTOR
Îmi place peștele sub orice formă ar fi pregătit. Când merg la vre-un restaurant întâi întreb dacă în meniu au vre-un preparat cu pește și d...
https://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/01/peste-biban-la-cuptor.html
Îmi place peștele sub orice formă ar fi pregătit. Când merg la vre-un restaurant întâi întreb dacă în meniu au vre-un preparat cu pește și dacă au nici nu mă mai interesez de alceva. Și acasă gătesc de câte ori am ocazia iar copii s-au obișnuit și ei cu peștele si îl mănâncă cu plăcere. Chiar dacă lor le place mai mult peștele prăjit, mie îmi place mai mult în cuptor.
În cuptor îl gătesc în mai multe combinații și, pe rând le voi arăta și pe celelalte pe măsură ce fac pozele. În rețeta de aici avem niște bibani cu ceapă și roșii.
ce folosim:
câte 1 pește de persoană (eu am avut 5)
2 linguri oțet de mere
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei
1 lămâie
1 ceapă
2 roșii
2 frunze de dafin
1/2 linguriță cimbru
1/2 linguriță piper măcinat
să trecem la treabă:
Dacă aș fi găsit niște bibani mai măricei să-i pot face fileu ar fi fost mai ușor de mâncat, dar ai mei au fost cam micuți și a trebuit să îi pregătesc întregi. Bineînțeles curățați și fără capete față de care am o repulsie de nedescris.
Deci așezăm peștii într-o tavă de aragaz sau orice tavă rezistentă la căldură și turnăm peste ei sosul realizat prin amestecarea separat a oțetului de mere cu sosul de soia și uleiul.
Așezăm feliuțe subțiri de lămâie pe fiecare pește, acoperim tava cu o folie de aluminiu sau hârtie de copt și o băgăm în cuptor la 200ºC.
După 20 de minute scoatem tava din cuptor, îndepărtăm folia de deasupra și punem din loc în loc felii de roșie și ceapă. Băgăm iarăși tava în cuptor dar de data aceasta fără să o mai acoperim și mai lăsăm pentru încă 20 de minute să se coacă roșiile și ceapa.
Eu am servit cu mujdei de usturoi și mămăliguță dar era o masă în familie.
În cazul în care aveți musafiri, e de preferat să renunțați la mujdei.
În cuptor îl gătesc în mai multe combinații și, pe rând le voi arăta și pe celelalte pe măsură ce fac pozele. În rețeta de aici avem niște bibani cu ceapă și roșii.
ce folosim:
câte 1 pește de persoană (eu am avut 5)
2 linguri oțet de mere
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei
1 lămâie
1 ceapă
2 roșii
2 frunze de dafin
1/2 linguriță cimbru
1/2 linguriță piper măcinat
să trecem la treabă:
Dacă aș fi găsit niște bibani mai măricei să-i pot face fileu ar fi fost mai ușor de mâncat, dar ai mei au fost cam micuți și a trebuit să îi pregătesc întregi. Bineînțeles curățați și fără capete față de care am o repulsie de nedescris.
Deci așezăm peștii într-o tavă de aragaz sau orice tavă rezistentă la căldură și turnăm peste ei sosul realizat prin amestecarea separat a oțetului de mere cu sosul de soia și uleiul.
Așezăm feliuțe subțiri de lămâie pe fiecare pește, acoperim tava cu o folie de aluminiu sau hârtie de copt și o băgăm în cuptor la 200ºC.
După 20 de minute scoatem tava din cuptor, îndepărtăm folia de deasupra și punem din loc în loc felii de roșie și ceapă. Băgăm iarăși tava în cuptor dar de data aceasta fără să o mai acoperim și mai lăsăm pentru încă 20 de minute să se coacă roșiile și ceapa.
Eu am servit cu mujdei de usturoi și mămăliguță dar era o masă în familie.
În cazul în care aveți musafiri, e de preferat să renunțați la mujdei.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.