Loading...

BROCOLI CU SOS DE IAURT

Sunt puțini copii cărora să le placă brocoli. Dar ai mei sunt printre ei. De fapt înainte vreme nici nu se uitau la el. Il pregăteam în fel...

brocoli cu sos turcescSunt puțini copii cărora să le placă brocoli. Dar ai mei sunt printre ei. De fapt înainte vreme nici nu se uitau la el. Il pregăteam în fel și chip, îi rugam să guste măcar și dacă nu le place nu mai gătesc etc. . . Dar pace. Nici măcar nu-l miroseau. Și mă lăsasem eu păgubașă până la urmă. Găteam brocoli doar pentru mine. Până într-o zi când l-am făcut cu sos de iaurt. Nu știu ce i-a atras atunci. Poate mirosul, poate aspectul sau poate doar le era foame. Cert este că unul dintre ei a gustat un pic și, când i-au văzut reacția, s-au năpustit toți la farfuria mea. De atunci cumpără ei singuri brocoli și mă întreabă când îl gătesc. :) 
Să vă spun cum îl fac că poate cine știe

ingrediente:

1 brocoli mijlociu ca mărime
4 linguri iaurt
4-5 căței usturoi
1/2 lămâie stoarsă
2 linguri ulei de măsline
facultativ:
1 linguriță mentă uscată
2 linguri maioneză

cum se face:


Luăm și spălăm bine de praf brocoli uitându-ne bine printre buchețele să nu fie musculițe sau alți chiriași. 
brocoli cu sos turcescApoi îl punem la fiert într-o oală sau cratiță cu apă puțin sărată dar avem grijă ca, pe timpul fierberii buchețelele de brocoli să stea cu tulpina în apă. 
Tulpinile fiind mai fibroase vor fierbe mai greu decât inflorescențele și dacă se întorc cu tulpinile în sus inflorescențele se vor terciui pe când tulpinile vor rămâne nefierte. 
După 15-20 de minute încercăm cu o furculiță dacă s-au înmuiat îndeajuns încât să fie comestibil și când ajungem la un grad satisfăcător de fierbere scoatem buchețelele de brocoli din apă cu o spumieră și le lăsăm pe o farfurie să se răcească.
brocoli cu sos turcescÎn timp ce brocoli se răcorește, noi vom face sosul. Zdrobim usturoiul într-o piuă cu un praf de sare până îi iese apa din el. Punem iaurtul într-un castron și-l amestecăm cu usturoiul pisat, zeama de lămâie, uleiul de măsline si un pic de sare (după gust).  
După ce le amestecăm bine gustăm și ne gândim dacă să mai adăugăm menta uscată și mayoneza. Eu le folosesc întotdeauna. Mayoneza face sosul mai cremos un pic iar menta dă gust. Rămâne la latitudinea dvs dacă veți folosi sau nu. 
Si treaba-i aproape gata. Nu mai trebuie decât să punem brocoli pe o farfurie și să turnăm peste el sosul.

POFTĂ MARE.

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts