Loading...

Chiftele de spanac

Chiftelele de spanac pot fi o alternativă delicioasă atunci când suntem în pană de inspirație sau dorim să mâncăm ceva mai deosebit.  Chiar ...

Chiftelele de spanac pot fi o alternativă delicioasă atunci când suntem în pană de inspirație sau dorim să mâncăm ceva mai deosebit. Chiar dacă mâncând spanac nu ne transformăm nici în Popeye și nici în Iron man, el este totuși un aliment pe care îl consumăm cu plăcere pentru vitaminele lui dar mai ales pentru faptul că are puține calorii. 

ce ne va trebui:

500 g spanac
2 ouă
4-5 căței usturoi curățați și pisați
sare
4-5 linguri pesmet
100 g pesmet sau semițe de susan pentru tăvălit
ulei pentru prăjit

să trecem la treabă:

Dacă doriți niște chiftele de post este de ajuns să înlocuiți oul cu un cartof bine fiert și pasat care va avea rolul de liant.
Pentru început vom alege și spăla bine spanacul ca să nu ne trezim la masă că ne rămâne nisip printre dinți. Chiar dacă avem impresia că spanacul nostru nu mai conține nici o urmă de impurități, îl mai spălăm încă o dată căci niciodată nu se știe unde s-a ascuns un pic de pământ care să ne facă de rușine. 
Scurgem bine frunzele, le tăiem ca pe salată și le punem să se călească cu 1-2 linguri de ulei până cănd se evaporă toată zeama pe care o vor lăsa. 
O altă modalitate ar fi să fierbem spanacul 5-6 minute în puțină apă și apoi să-l tocăm după ce îl scurgem bine, dar eu am impresia că astfel o mare parte din vitamine rămân în apa pe care trebuie să o vărsăm. 
Masa de spanac astfel obținută o amestecăm cu 1 ou, sare câtă dorim, usturoiul zdrobit până iese apa din el și pesmet atât cât să obținem un amestec destul de tare încât să-și păstreze forma la prăjit. 
Acum nu ne mai rămâne decât să facem chiftelele, să le bălăcim în cel de-al doilea ou bătut și să le tăvălim prin pesmet sau semințe de susan. 
Despre prăjitul lor nu trebuie să mai povestesc nimic căci la asta cred că se pricepe toată lumea. Când crusta devine aurie și crocantă le scoatem pe un șervet de hârtie să mai scăpăm de surplusul  de ulei din ele și le așezăm cum știm mai aspectuos pe platoul de servit. 
Pot fi folosite atât drept fel principal cât și drept garnitură pentru carne sau pește.

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts