Loading...

Pilaf de orez cu mac

În bucătărie cel mai mult îmi place să fac improvizații, să amestec gusturi și moduri de preparare astfel încât mâncarea să fie mereu diferi...

În bucătărie cel mai mult îmi place să fac improvizații, să amestec gusturi și moduri de preparare astfel încât mâncarea să fie mereu diferită. Pilaful cu mac este tot o improvizație de-a mea dar a intrat de mult în lista rețetelor uzuale. 

ce ne trebuie:

2 pahare pline cu orez cu bobul rotund
2 pahare apă sau supă de pasăre (același pahar cu care am măsurat orezul)
1 lingură mac
2 lingurițe sare
3 linguri ulei

cum se procedează:

Pentru început punem orezul să se înmoaie în apă caldă cu o linguriță de sare. 
După 20 de minute, timp în care putem face ce dorim, punem macul să se călească cu 3 linguri de ulei într-o cratiță antiaderentă (teflon sau ceramică), iar noi ne apucăm să spălăm bine de tot în mai multe ape orezul, până ce apa iese curată. Adăugăm orezul scurs și o linguriță de sare peste macul din cratiță și continuăm să călim amestecând încontinuu până ce orezul începe să devină transparent și să se lipească boabele între ele (10-15 minute). Atunci punem apa sau supa de pasăre toată o dată, amestecăm doar atât cât boabele de orez să se disperseze în lichid, așteptăm să dea un clocot apoi dăm focul mic de tot și acoperim cratița cu capacul. Lăsăm să fiarbă orezul la foc mic fără să mai amestecăm sau să mai adăugăm apă încă 10-15 minute. După acest timp cu ajutorul unei linguri ne uităm dacă a mai rămas lichid în cratiță. Dacă nu mai este, oprim focul și amestecăm doar puțin ca boabele care au fost la suprafață să ajungă mai în interior și mai lăsăm cel puțin 3-5 minute pilaful să se odihnească înainte de a-l servi. 

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts