Chiftele de spanac
Chiftelele de spanac pot fi o alternativă delicioasă atunci când suntem în pană de inspirație sau dorim să mâncăm ceva mai deosebit. Chiar ...
http://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/07/chiftele-de-spanac.html

ce ne va trebui:
500 g spanac
2 ouă
4-5 căței usturoi curățați și pisați
sare
4-5 linguri pesmet
100 g pesmet sau semițe de susan pentru tăvălit
ulei pentru prăjit
să trecem la treabă:
Dacă doriți niște chiftele de post este de ajuns să înlocuiți oul cu un cartof bine fiert și pasat care va avea rolul de liant.
Pentru început vom alege și spăla bine spanacul ca să nu ne trezim la masă că ne rămâne nisip printre dinți. Chiar dacă avem impresia că spanacul nostru nu mai conține nici o urmă de impurități, îl mai spălăm încă o dată căci niciodată nu se știe unde s-a ascuns un pic de pământ care să ne facă de rușine.

O altă modalitate ar fi să fierbem spanacul 5-6 minute în puțină apă și apoi să-l tocăm după ce îl scurgem bine, dar eu am impresia că astfel o mare parte din vitamine rămân în apa pe care trebuie să o vărsăm.
Masa de spanac astfel obținută o amestecăm cu 1 ou, sare câtă dorim, usturoiul zdrobit până iese apa din el și pesmet atât cât să obținem un amestec destul de tare încât să-și păstreze forma la prăjit.


Pot fi folosite atât drept fel principal cât și drept garnitură pentru carne sau pește.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.