Loading...

Aluatul pentru ecler, choux a la creme sau profiterol

Cred că știe toată lumea ce este eclerul. Voi arăta aici (pentru cine nu știe sau a uitat) cum se fac gogoșelele eclerului.  Aceată rețet...

gogoși goale pe dinăuntruCred că știe toată lumea ce este eclerul. Voi arăta aici (pentru cine nu știe sau a uitat) cum se fac gogoșelele eclerului.
 Aceată rețetă eu o folosesc de muuulți ani și nu am dat greș niciodată. Așa că puteți avea încredere. Eclerurile vor crește frumos și vor fi goale pe dinăuntru, numai bune de umplut. 

să vedem ce ne-ar trebui:

250 ml apă
100 g unt, margarină sau ulei (eu folosesc ulei)
125 g făină
1 vârf de linguriță sare
3 ouă mai mari sau 4 dacă sunt micuțe

cum facem:

Intr-o crăticioară punem apa, grăsimea și sarea pe foc. Când începe să clocotească, turnăm toată făina de-odată, oprim focul și amestecăm repede cu o lingură de lemn până ce făina se încorporează bine și aluatul se desprinde de pe pereții crăticioarei. 
eclerVa rezulta un aluat gros pe care va trebui ori să-l lăsăm să se răcească, ori să așezăm crăticioara într-un alt vas mai mare cu apă rece și să mestecăm. 
eclerCand aluatul a ajuns cel puțin la temperatura degetului, putem începe să punem ouăle. Acestea se pun câte unul amestecând după fiecare până se încorporează bine. 
eclerCu lingura de lemn durează puțin mai mult până convingem ouăle să adere la aluat. Pentru mixer aluatul este prea dens și riscăm să se strice, însă blenderul de mână dă rezultate bunicele. Dacă nu aveți, folosiți totuși lingura. 
In final, aluatul va deveni moale și cleios dar îndeajuns de dens încât să-și mențină forma în tavă. 
eclerIn mod normal tava nu trebuie unsă cu nimic, dar mie mi s-a întâmplat o dată să rămână eclerurile fără bază așa că folosesc hârtie de copt și sunt foarte mulțumită de rezultate. 

Punem deci în tava așternută cu hârtie de copt aluatul folosindu-ne de un șpriț, în formele și dimensiunile pe care le dorim și în funcție de produsul pe care îl dorim în final. 
eclerGogoșelele vor crește mult așa că trebuie să lăsăm spațiu suficient între ele. Se bagă în cuptorul încălzit în prealabil la 200ºC pentru 30-40 minute până se rumenesc frumos. După ce le scoatem din cuptor le transferăm in altă tavă și le lăsăm să se răcească. Utilizarea acestui aluat va fi subiectul altor rețete. 

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts