Aluatul pentru ecler, choux a la creme sau profiterol
Cred că știe toată lumea ce este eclerul. Voi arăta aici (pentru cine nu știe sau a uitat) cum se fac gogoșelele eclerului. Aceată rețet...
http://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/02/aluatul-pentru-ecler-choux-ala-creme.html

Aceată rețetă eu o folosesc de muuulți ani și nu am dat greș niciodată. Așa că puteți avea încredere. Eclerurile vor crește frumos și vor fi goale pe dinăuntru, numai bune de umplut.
să vedem ce ne-ar trebui:
250 ml apă
100 g unt, margarină sau ulei (eu folosesc ulei)
125 g făină
1 vârf de linguriță sare
3 ouă mai mari sau 4 dacă sunt micuțe
cum facem:
Intr-o crăticioară punem apa, grăsimea și sarea pe foc. Când începe să clocotească, turnăm toată făina de-odată, oprim focul și amestecăm repede cu o lingură de lemn până ce făina se încorporează bine și aluatul se desprinde de pe pereții crăticioarei.



In final, aluatul va deveni moale și cleios dar îndeajuns de dens încât să-și mențină forma în tavă.

Punem deci în tava așternută cu hârtie de copt aluatul folosindu-ne de un șpriț, în formele și dimensiunile pe care le dorim și în funcție de produsul pe care îl dorim în final.

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.