Loading...

Piept de curcan cu sos de soia, miere și muștar

Un fel principal delicios, potrivit pentru mesele festive, cu nume pompos dar foarte ușor de pregătit. În general când am musafiri și în men...

Un fel principal delicios, potrivit pentru mesele festive, cu nume pompos dar foarte ușor de pregătit. În general când am musafiri și în meniu adaug pieptul de curcan, eu las felul acesta să-l pregătesc la sfârșit, când aproape toată treaba este terminată, deoarece se face foarte repede. 

necesar:

500 gr piept de curcan
3-4 linguri ulei
2 linguri sos de soia
2 linguri miere
1 lingură muștar

cum facem:

Acum a venit timpul să vă convingeți de cât de ușor și repede va fi gata mâncarea noastră. 
Luăm pentru început pieptul de curcan, îl curățăm și-l tăiem felii de cel mult 1 cm grosime. 
Punem feliile de carne într-o cratiță sau tigaie cu puțin ulei la foc mare până se albesc pe toate părțile. 
În acest timp luăm un castronaș și amestecăm sosul de soia cu mierea și muștarul până ce se desface mierea și vărsăm totul peste carne. Acoperim cratița cu capacul și lăsăm la foc mic 15-20 minute să scadă sosul. 
Sosul va fi un pic mai apos dar dacă doriți un sos mai grosuț, puteți adăuga 1/2 linguriță de făină sau amidon desfăcută în puțină apă. Eu nu am îngroșat sosul până acum dar fiecare cu gusturile lui. 
La sfârșit, după ce oprim focul, cine dorește poate adăuga 3-4 căței de usturoi zdrobiți cu un praf de sare și câteva fire de pătrunjel tocat.
În fotografia de prezentare eu am folosit drept garnitură un pilaf de bulgur cu ciuperci. 






Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts