Loading...

Mere Uscate în Cuptor

Intotdeauna sunt de preferat fructele proaspete, dar se întâmplă uneori să ne rămână în casă 2-3 mere pe care nu le mănâncă nimeni.  Sunt...

poameIntotdeauna sunt de preferat fructele proaspete, dar se întâmplă uneori să ne rămână în casă 2-3 mere pe care nu le mănâncă nimeni. 
Sunt prea puține pentru a face ceva din ele sau nu am timp și atunci ca să nu le arunc prefer să le usuc. 
Mai au avantajul că pot fi conservate astfel timp îndelungat urmând ca ulterior să poată fi folosite în diferite feluri. Pot fi mâncate ca atare, adăugate în prăjituri, sau făcute compot sau ceai.
Inainte de a fi uscate trebuiesc spălate și, după gustul fiecăruia, curățate de coajă. Eu le las necurățate, chiar dacă coaja se întărește, căci îmi place aroma. Apoi se taie felii subțiri de aproximativ 1/2 cm sau chiar și mai subțiri. De grosimea feliilor depinde timpul în care se vor usca. Cu cât sunt mai subțiri, cu atât se vor usca mai repede. 
Potrivim cuptorul la 50-75°C și așezăm feliile de măr pe o tavă sau cel mai bine pe grătarul cuptorului. Mai mult de 75°C nu ridicăm temperatura căci merele se vor coace și intenția noastră este doar să le reducem cantitatea de apă prin evaporare. Feliile de mere vor fi uscate după aproximativ 6-7 ore de stat în cuptor. Dacă nu posedați cuptor cu ventilație ușa acestuia trebuie lăsată întredeschisă pentru a permite ieșirea aburului.
După uscare și răcire merele pot fi ținute în borcane închise ermetic, cutii de carton, pungi de hărtie sau săculeți de pănză. 
poame uscate

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts