Cornuri pufoase cu brânză sau măsline
Cornuri cu brânză Micul dejun preferat al prințișorilor în zilele de duminică, când ei se trezesc mai târziu. Nu au parte mereu de el da...
http://deliciuriculinare.blogspot.com/2015/08/cornuri-pufoase-cu-branza-sau-masline.html
![]() |
Cornuri cu brânză |
Să vedem ce folosim :
pentru aluat:
500 g făină
300 ml lapte
1 ou
1/2 linguriță sare
2 linguri zahăr
20 g drojdie de bere
pentru umplutură:
2 linguri unt topit
2 linguri ulei
destulă brânză de burduf sau telemea sau măsline fără sâmburi
semințe de chimen negru (facultativ)
deasupra:
1 gălbenuș de ou și semințe de susan sau chimen

Drojdia de bere o frecăm cu zahărul până se lichefiază și apoi amestecăm cu o lingură de făină și diluăm cu un pahar de lapte călduț.
Turnăm amestecul rezultat în mijlocul făinii și lăsăm 5-10 minute să înceapă drojdia să acționeze. Când începe să se umfle și să se formeze bășicuțe, adăugăm și restul de lapte, sarea și oul și frământăm un aluat moale ca cel de pâine.

Dar dacă nu aveți termostat la cuptor riscați ca aluatul să se opărească și să nu mai crească cornurile.

Ne udăm mâinile și masa de lucru cu puțin ulei și rupem din aluat bucăți cam cât un ou de mari.

Răsucim aluatul în formă de rulou și lipim capetele între ele (cel puțin eu așa fac) sau îl așezăm direct în tavă.

Lângă cornuri putem servi un ceai sau un pahar de lapte cald. Mmmmm
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.