Loading...

Pilaf de orez integral cu semințe de pin și mac

Am auzit multă lume spunând că orezul integral rămâne tare sau că nu are nici un gust. Am cumpărat un pachet mai mult de curiozitate decât d...

Am auzit multă lume spunând că orezul integral rămâne tare sau că nu are nici un gust. Am cumpărat un pachet mai mult de curiozitate decât din convingere dar am rămas atât de surprins plăcută încât pilaful din orez integral a devenit unul dintre pilafurile mele preferate. 

ce folosim:

2 pahare pline cu orez integral
3 pahare pline cu apă sau supă de pasăre
1 lingură mac
1 pachețel semințe de pin (45gr)
3-4 linguri ulei
1 linguriță sare

începem:

Ca la orice pilaf, punem orezul integral la înmuiat în apă caldă, puțin sărată și ne pregătim o cafea. Pentru cei care nu au obiceiul de a bea cafea, recomand să dea telefon unui prieten bun cu care nu s-au văzut de mai mult timp. Telefonul ca și cafeaua vor dura în medie 15-20 de minute, timp în care orezul se va înmuia și va căpăta o culoare alb lăptoasă. Este timpul să spălăm orezul în mai multe ape, până când tot amidonul va fi eliminat și apa va ieși clară. 
Lăsăm orezul la scurs într-o strecurătoare mai mare în așteptare. 
Punem uleiul într-o cratiță antiaderentă și călim semințele de pin până capătă o culoare maro deschis, ceea ce este semn că trebuie adăugat și macul și călit încă 3-4 minute pentru a-și dezvolta și acesta aroma. 
Când suntem pe deplin satisfăcuți de rezultatele muncii noastre, adăugăm în cratiță sarea și orezul scurs și le călim pe toate până ce orezul devine un pic transparent și își schimbă consistența, devenind mai prietenos și lipindu-se puțin boabele între ele. 
Este momentul când trebuie adăugată supa de pasăre sau apa fiartă și amestecat doar cât să se desfacă boabele de orez. Acoperim cratița cu capacul, lăsăm focul mic de tot și nu mai amestecăm deloc până când nu se evaporă tot lichidul din cratiță. 
Când tot lichidul s-a evaporat oprim focul, amestecăm cu o lingură de lemn prin ridicare, de jos în sus, pentru ca și boabele de orez care au fost la suprafață să intre mai la adâncime. Acoperim iarăși cratița cu capacul și mai lăsăm 3-5 minute să se odihnească.
Sunt sigură că veți obține un pilaf pufos și foarte gustos pe care îl veți putea folosi drept garnitură la majoritatea felurilor care necesită.

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts