Pilaf de orez integral cu semințe de pin și mac
Am auzit multă lume spunând că orezul integral rămâne tare sau că nu are nici un gust. Am cumpărat un pachet mai mult de curiozitate decât d...
http://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/09/pilaf-de-orez-integral-cu-seminte-de.html

ce folosim:
2 pahare pline cu orez integral
3 pahare pline cu apă sau supă de pasăre
1 lingură mac
1 pachețel semințe de pin (45gr)
3-4 linguri ulei
1 linguriță sare
începem:
Ca la orice pilaf, punem orezul integral la înmuiat în apă caldă, puțin sărată și ne pregătim o cafea. Pentru cei care nu au obiceiul de a bea cafea, recomand să dea telefon unui prieten bun cu care nu s-au văzut de mai mult timp. Telefonul ca și cafeaua vor dura în medie 15-20 de minute, timp în care orezul se va înmuia și va căpăta o culoare alb lăptoasă. Este timpul să spălăm orezul în mai multe ape, până când tot amidonul va fi eliminat și apa va ieși clară.

Punem uleiul într-o cratiță antiaderentă și călim semințele de pin până capătă o culoare maro deschis, ceea ce este semn că trebuie adăugat și macul și călit încă 3-4 minute pentru a-și dezvolta și acesta aroma.

Este momentul când trebuie adăugată supa de pasăre sau apa fiartă și amestecat doar cât să se desfacă boabele de orez. Acoperim cratița cu capacul, lăsăm focul mic de tot și nu mai amestecăm deloc până când nu se evaporă tot lichidul din cratiță.

Sunt sigură că veți obține un pilaf pufos și foarte gustos pe care îl veți putea folosi drept garnitură la majoritatea felurilor care necesită.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.