Ornarea unui Tort Gentuță cu Aluat de Zahăr
Presupun că ați deschis această pagină doar pentru o idee de tort mai deosebit. De aceea nu am să scriu rețeta tortului (ar fi prea lung art...
http://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/03/ornarea-unui-tort-gentuta-cu-aluat-de.html

Deci facem un tort de dimensiunile dorite și îl rotunjim puțin în partea de sus pentru a-i da forma de gentuță. Îl ungem și pe deasupra cu cremă și îl băgăm in frigider până pregătim aluatul de zahăr.


în afara de una (eu am pastrat albă).


și întindem puțin cu sucitorul fără a presa prea tare (doar ca sa nivelăm un pic aluatul).
Acum putem tăia fâșii de aproximativ 5mm grosime din aluat cu un cuțit cu lamă subțire, bine ascuțită sau cu o lamă de cutter.


Acoperim cu o alta foaie de celofan si întindem aluatul cu sucitorul presând bine ca sa se lipeasca fâșiile între ele și gata.
Acum puteti acoperi gentuța, sau ce model faceți. Dar daca faceti totuși o gentuță ca a mea vă mai trebuie o fâșie de aluat pentru mâner (am uitat să o fotografiez) și ciocolată topita ca sa ascundă îmbinările și sa dați forma de capac (sau cum s-o zice) din fața genții. Eu am pus ca închizătoare un trandafir tot din ciocolată că alta idee nu am avut.
SPOR LA TREABA
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.