Cartofi crocanți cu mălai la cuptor
Cartofii și făina de mălai nu credeam că s-ar potrivi împreună. Până când am mâncat acești crocanți și foarte buni cartofi făcuți de o priet...
http://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/03/cartofi-crocanti-cu-malai-la-cuptor.html

ce folosim:
1-2 cartofi pe cap de mesean
2 linguri de ulei
1-2 linguri făină de mălai
sare și cine dorește alte mirodenii n-are decât să pună ce-i place
cum procedăm:
Întâi de toate, bine înțeles că trebuie să curățăm și să spălăm cartofii, apoi să-i tăiem ca pentru prăjit și-i uscăm cu un șervet. Îi stopim apoi cu 1 lingură de ulei și presărăm sare după gust și-i amestecăm cu mâinile ca sarea și uleiul să se întindă pe toți. Eu am făcut 3 cartofi măricei și o lingură de ulei a fost de ajuns. Dacă faceți mai mulți aveți grijă să măriți un pic cantitatea de ulei folosită astfel încât să ajungă la toți cartofii.
Acum ar fi trebuit să-i pun în tavă și să presar mălaiul amestecat cu mirodenii peste ei, dar eu am preferat să pun mălaiul într-o tăviță, să răstorn și cartofii în acea tăviță și prin agitare să-i fac să se rostogolească prin mălai. Astfel că toți cartofii s-au acoperit uniform cu mălai și a ieșit o crustă mai frumoasă decât mâncasem la prietena mea. În plus mălaiul nu a mai căzut și în tavă, lucru de neevitat dacă făceam cum a zis ea.

Tava de cuptor se stropește cu încă o lingură de ulei și se așează cartofii având grijă să nu stea unul peste altul.
Se coc la 200ºC timp de 40-50 minute până se rumenesc frumos.
Eu i-am servit cu chiftele și sos de iaurt, dar sunt buni în combinație cu orice dip sos.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.