Frunze din aluat de zahăr
Acest model de frunzulițe l-am gândit pentru persoanele cărora le place să se joace cu aluatul de zahăr și nu dispun de forme pentru modelar...
http://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/03/frunze-din-aluat-de-zahar.html

Nu am vrut să dau cantitățile folosite, ca la o rețetă obișnuită căci diferă de câte frunzulițe doriți să realizați. Și vă rog să scuzați calitatea fotografiilor căci fiind seară nu am beneficiat de lumina zilei decât la fotografiile produsului final, la celelalte fiind nevoită să folosesc blitzul.

Aluatul mai deschis la culoare (care trebuie sa fie în cantitate puțin mai mare) îl întindem cu sucitorul între doua folii de celofan pâna la o grosime de cca 4mm (dar nu pe tot ci punem de-o parte cam un sfert)
Același lucru îl facem și cu aluatul închis la culoare dar păstram mai putin din el și îl întindem mai subțire (vre-o 2mm)


Tăiem marginile neregulate și de-abia acum începe durerea de cap.
Tăiem fâșia de aluat în 2 părti cât de cât egale
pe care le suprapunem astfel încât să alterneze culorile (închis deschis).



Luăm o bucată și o tăiem în diagonală pe una din fețele cu dungulițe.



Curățăm surplusul de aluat și dăm forma finală aproximativă care ne-ar plăcea să o aibă frunzele noastre.


Dacă luați ca reper lungimea articolului meu pare dificil de realizat dar, credeți-mă că este mult mai mai ușor de făcut decât pare. Și în plus mirarea celor care le văd merită cu prisosință.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.