Bărcuțe cu brânză
Acestea sunt preferatele noastre când avem musafiri și la picnicuri. Sper ca rețeta să fie destul de explicită și bărcuțele să devină pre...
http://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/03/barcute-cu-branza.html

Sper ca rețeta să fie destul de explicită și bărcuțele să devină preferatele cât mai multor cititori.
ce vom folosi:
aluatul:
500 g făină
20 g drojdie proaspătă su 7-8 g uscată
250 ml lapte
60 g unt sau margarină
1 lingură zahăr
1/2 linguriță sare
deasupra:
300 g brânză pe gustul fiecăruia
1 ceapă
6-7 fire pătrunjel
2 ouă
cum procedăm:


Acoperim apoi vasul cu un prosop curat și lăsăm aluatul să se odihnească 30-40 de minute la loc mai călduț (îl puteți pune ca mine în cuptorul încălzit la 40ºC).
În acest timp putem pregăti umplutura. Mărunțim brânza cu o furculiță și o amestecăm cu pătrunjelul și ceapa tocate mărunțel, apoi adăugăm ouălele și amestecăm bine.

Luăm bucățele mici cam cât o mingie de ping pong și le întindem pe masa foarte puțin înfăinată dându-le o formă ovală de vre-o 15 cm lungime.

Îndoim apoi marginea liberă spre interior ca umplutura să nu se reverse prin coacere iar vîrfurile le lipim mai țuguiat să semene cu o bărcuță.

Sunt bune atât calde cât și reci, iar în loc de umplutura de brânză puteți folosi la fel de satisfăcător salam sau cârnăciori și cașcaval ras.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.