Loading...

Bărcuțe cu brânză

Acestea sunt preferatele noastre când avem musafiri și la picnicuri.  Sper ca rețeta să fie destul de  explicită și bărcuțele să devină pre...

plăcintă cu brânzăAcestea sunt preferatele noastre când avem musafiri și la picnicuri. 
Sper ca rețeta să fie destul de explicită și bărcuțele să devină preferatele cât mai multor cititori. 

ce vom folosi:

aluatul:

500 g făină
20 g drojdie proaspătă su 7-8 g uscată
250 ml lapte
60 g unt sau margarină
1 lingură zahăr
1/2 linguriță sare

deasupra:

300 g brânză pe gustul fiecăruia
1 ceapă
6-7 fire pătrunjel
2 ouă

cum procedăm:

plăcintă cu brânzăÎntâi ne suflecăm mânecile și punem făina într-un lighenaș sau castron mai măricel. Drojdia o frecăm cu zahărul până se lichefiază și apoi o amestecăm cu laptele călduț și vărsăm amestecul într-un crater pe care îl formăm în mijlocul muntelui de făină. 
plăcintă cu brânzăAșteptăm 5-10 minute ca drojdia să înceapă procesul de fermentație și apoi adăugăm toate cele rămase din lista de aluat. Amestecăm bine și, dacă tot avem mânecile suflecate, luăm aluatul la frământat până se satură de noi și începe să se desprindă de mâini și de vasul în care efectuăm procesul. 
Acoperim apoi vasul cu un prosop curat și lăsăm aluatul să se odihnească 30-40 de minute la loc mai călduț (îl puteți pune ca mine în cuptorul încălzit la 40ºC). 
În acest timp putem pregăti umplutura. Mărunțim brânza cu o furculiță și o amestecăm cu pătrunjelul și ceapa tocate mărunțel, apoi adăugăm ouălele și amestecăm bine.
plăcintă cu brânzăCând aluatul a crescut aproape dublu decât a fost la început înseamnă că este gata să se împrietenească cu amestecul de brânză. 
Luăm bucățele mici cam cât o mingie de ping pong și le întindem pe masa foarte puțin înfăinată dându-le o formă ovală de vre-o 15 cm lungime. 
plăcintă cu brânzăÎn mijloc punem o lingură din amestecul de brânză și o întindem pe suprafața aluatului lăsând liberă doar o fâșie subțire pe margine. 
Îndoim apoi marginea liberă spre interior ca umplutura să nu se reverse prin coacere iar vîrfurile le lipim mai țuguiat să semene cu o bărcuță. 
plăcintă cu brânzăLe așezăm în șir ca soldățeii în tava unsă cu foarte puțin unt sau pudrată cu făină și tava o băgăm cu totul în cuptorul încins la 180-200ºC pentru 10-15 minute. Dar nu este nevoie să stați cu ochii pe ceas căci mirosul ce va emana din cuptor vă va da de știre când s-au copt. Va trebui să vă uitați doar să fie frumos rumenite pe margine. 
Sunt bune atât calde cât și reci, iar în loc de umplutura de brânză puteți folosi la fel de satisfăcător salam sau cârnăciori și cașcaval ras.

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts