SALAMUL DE BISCUIȚI ALTFEL ( bomboane de casă )
Câte bordeie atâtea obiceie spuneau bătrânii. Probabil că dacă ar fi existat salamul de biscuiți în vechime s-ar fi zis "câte bordeie a...
http://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/01/salamul-de-biscuiti-altfel.html

ce folosesc:
300 g biscuiți
100 ml lapte
100 g zahăr
250 g unt nesărat
100 g nuci pisate
1 fiolă esență de rom
50 g cacao
2 ciocolate mari sau 200 g cuvertură
să vedem cum fac:
Ca toată lumea mărunțesc întâi biscuiții și-i amestec cu celelalte ingrediente în afara ciocolatei. Bineînțeles că untul dacă nu este foarte moale îl topesc puțin și abia apoi îl încorporez in masa de biscuiți.
Până aici toată luma face la fel cu mici diferențe de ingrediente. Se mai pot adăuga fructe confiate sau din dulceață, rahat, alune, bucățele de ciocolată v.s. după gustul fiecăruia.

Când consider că e destul de întărit scot tava din frigider, tai o margine s-o îndrept și luând acea margine ca reper tai tot aluatul în cubulețe.

În timp ce eu îmbăiam bucățelele de aluat s-a sculat și prințișorul meu cel mic din somn și bineînțeles că ideile lui nu au coincis cu ale mele.

Le-a măncat numai pe cele făcute de el.
Și mie mi-a priit căci am avut astfel cu ce să-mi servesc musafirii.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.