BROCOLI CU SOS DE IAURT
Sunt puțini copii cărora să le placă brocoli. Dar ai mei sunt printre ei. De fapt înainte vreme nici nu se uitau la el. Il pregăteam în fel...
http://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/01/brocoli-cu-sos-de-iaurt.html

Să vă spun cum îl fac că poate cine știe
ingrediente:
1 brocoli mijlociu ca mărime
4 linguri iaurt
4-5 căței usturoi
1/2 lămâie stoarsă
2 linguri ulei de măsline
facultativ:
1 linguriță mentă uscată
2 linguri maioneză
Luăm și spălăm bine de praf brocoli uitându-ne bine printre buchețele să nu fie musculițe sau alți chiriași.

Tulpinile fiind mai fibroase vor fierbe mai greu decât inflorescențele și dacă se întorc cu tulpinile în sus inflorescențele se vor terciui pe când tulpinile vor rămâne nefierte.
După 15-20 de minute încercăm cu o furculiță dacă s-au înmuiat îndeajuns încât să fie comestibil și când ajungem la un grad satisfăcător de fierbere scoatem buchețelele de brocoli din apă cu o spumieră și le lăsăm pe o farfurie să se răcească.

După ce le amestecăm bine gustăm și ne gândim dacă să mai adăugăm menta uscată și mayoneza. Eu le folosesc întotdeauna. Mayoneza face sosul mai cremos un pic iar menta dă gust. Rămâne la latitudinea dvs dacă veți folosi sau nu.
Si treaba-i aproape gata. Nu mai trebuie decât să punem brocoli pe o farfurie și să turnăm peste el sosul.
POFTĂ MARE.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.