Negresă încoronată
Mdaa. N-am știut ce nume să-i dau prăjituricii și am inventat. De fapt ar fi trebuit să-i spun "chec cu sos ganaj, frișcă și coroană de...
http://deliciuriculinare.blogspot.com/2016/04/negresa-incoronata.html

Ce folosim:
pentru chec:
5 ouă
350 g zahăr (1,5 pahar)
200 ml lapte
50 g cacao (4-5 linguri)
100 ml ulei
350 g făină (2 pahare)
1 pachet praf de copt
pentru sosul ganaj:
200 ml frișcă lichidă
200 g ciocolată (cu lapte sau bitter)
deasupra:
1 cutie praf de frișcă + laptele necesar
pentru gărduțul de ciocolată:
3-4 pachete ciocolată bitter topită
Dacă avem tot ce ne trebuie putem începe:

Pentru chec ne înarmăm cu un mixer și batem zdravăn ouăle cu zahărul. Când ne săturăm de treaba aceasta adăugăm laptele și uleiul și mai batem o tură să se amestece între ele. Ne aducem aminte că în rețetă mai scria făină, praf de copt și cacao așa că le punem și pe ele și amestecăm cu mixerul până ce se înfrățesc de nu mai distingem ce și cum.



Punem frișca lichidă într-o crăticioară la încălzit și în același timp rupem ciocolata în bucăți mai mici. Când frișca ajunge să ne frigă la deget, dar înainte de a începe să fiarbă, adăugăm bucățile de ciocolată și așteptăm să se topească.
Amestecăm apoi bine până când se formează un sos grosuț pe care vă sfătuiesc să nu-l gustați dacă vreți să aveți în final o prăjitură gustoasă.
Dacă totuși ați apucat să-l gustați și nu v-ați mai putut opri decât după ce s-a golit crăticioara, veți servi musafirilor doar un chec cu frișcă. Oricum nimeni nu va ști ce trebuia să iasă.


Ce rămâne între cercuri putem să consumăm sau să punem la uscat urmând să le refolosim ulterior (la un salam de biscuiți spre exemplu).
Pregătim frișca și facem pe fiecare cerc câte un moț mai bogat. De fapt putem servi prăjiturelele și în stadiul acesta dar nimeni nu se va mira de ele și nu vă va fi răsplătită strădania așa cum meritați. De aceea părerea mea este să mergeți mai departe chiar dacă ați obosit un pic. Băgăm prăjiturile în frigider și ne apucăm de coronițe.

Scoatem câte o prăjiturică din frigider și o lăsăm în așteptare până desenăm noi pe câte o fâșie de hârtie gărduțul cum dorim.
Dacă ciocolata este prea caldă riscăm să se prelingă pe hârtie atrasă de forța gravitațională așa că vom fi nevoiți să așteptăm până se va răci puțin la primele prăjituri. Lipim hârtia cu gărduțul pe circumferința prăjiturii și o băgăm în frigider de unde scoatem o alta pe care să o încoronăm.

Finalul este de nedescris. Sunt curioasă doar de laudele pe care le veți câștiga pe bună dreptate.

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.