PEȘTE BIBAN LA CUPTOR
Îmi place peștele sub orice formă ar fi pregătit. Când merg la vre-un restaurant întâi întreb dacă în meniu au vre-un preparat cu pește și d...
http://deliciuriculinare.blogspot.com/2014/01/peste-biban-la-cuptor.html

În cuptor îl gătesc în mai multe combinații și, pe rând le voi arăta și pe celelalte pe măsură ce fac pozele. În rețeta de aici avem niște bibani cu ceapă și roșii.
ce folosim:
câte 1 pește de persoană (eu am avut 5)
2 linguri oțet de mere
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei
1 lămâie
1 ceapă
2 roșii
2 frunze de dafin
1/2 linguriță cimbru
1/2 linguriță piper măcinat
să trecem la treabă:

Deci așezăm peștii într-o tavă de aragaz sau orice tavă rezistentă la căldură și turnăm peste ei sosul realizat prin amestecarea separat a oțetului de mere cu sosul de soia și uleiul.


Eu am servit cu mujdei de usturoi și mămăliguță dar era o masă în familie.
În cazul în care aveți musafiri, e de preferat să renunțați la mujdei.
Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.